top of page
  • Afroditi Saliakelli

Τα πλεονεκτήματα του Digital Reading!

Updated: Mar 31, 2021



Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, πολλοί τρόποι για να κάνεις κάτι έχουν αλλάξει. Φυσικά, και ο τρόποι που μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο έχουν αλλάξει. Είναι τα γνωστά : e-Books και audioBooks. Με το kindle και το audible της amazon, το διάβασμα παίρνει μια νέα διάσταση!


Από την προσωπική μου εμπειρία, τα e-books και τα audioBooks είναι καλύτερα από τα παραδοσιακά...


 

1. Προσαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες μας:

Με τα e-books, μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος των γραμμάτων, την απόστασή τους αλλά και των σειρών, την γραμματοσειρά και ακόμα και την κατεύθυνσή τους, ανάλογα με το τι σας βολεύει. Έχει ακόμα και λειτουργείες ειδικά φτιαγμένες για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες π.χ. Δυσλεξία. χρησιμοποιήται


2. Εξοικονόμηση χαρτιού:

Τα περισσότερα βιβλία, έχουν γύρω στις 100-300 σελίδες. Βέβαια υπάρχουν κι αυτά με περισσότερες ή λιγότερες. Δεν είναι πολύ. Σωστά; Η απάντηση δυστυχώς είναι λάθος. Κάθε βιβλίο τυπώνεται σε τουλάχιστον 6000 αντίτυπα. Αυτό σημαίνει πως πάρα πολύ χαρτί χρησιμοποιείται κατά την διαδικασία αυτήν. Με τα ηλεκτρονικά βιβλία όμως, δεν χρησιμοποιείται καθόλου χαρτί, βοηθώντας έτσι τον πλανήτη καθώς τώρα πια κόβονται πάρα πολλά δέντρα για κατασκευή χαρτιού και δημιουργία νέων χώρων, καταστρέφοντας έτσι δάση και το πανέμορφο, φυσικό περιβάλλον ζώων και φυτών.


3. Φθηνότερες τιμές:

Όλα τα ψηφιακά βιβλία κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα τυπωμένα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, μα το βασικό είναι πως μπορείς να αποκτήσεις ένα βιβλίο για φθηνότερη τιμή. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις ένα βιβλίο το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην χώρα σου ή που θα κόστιζε πολύ να το παραγγείλεις μαζί με τα μεταφορικά. Είναι μια οικονομική λύση!


4. Εξοικονόμηση βάρους και χώρου:

Πες πως θες να πας ένα ταξίδι και δεν θες να κουβαλάς 3 διαφορετικά βιβλία μαζί σου πάνω κάτω ή να πας κάπου και δεν έχεις την δυνατότητα να κουβαλήσεις πολλά πράγματα. Τι θα έλεγες αν μπορούσες να έχεις όλη σου την βιβλιοθήκη μέσα στο κινητό σου (ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή; Τί θα έλεγες να μπορούσες να κάτσεις στο λεωφορείο φορώντας τα ακουστικά σου ακούγοντας το αγαπημένο σου βιβλίο στον δρόμο; Με το digital reading και τα audioBooks, αυτό είναι πλέον πιθανό!


5. Δυνατότητα να σημειώνεις και να βρίσκεις λέξεις κατευθείαν στο λεξικό:

Με το πάτημα της οθόνης μπορείς να επιλέξεις μια λέξη ή ένα κομμάτι του κειμένου σου και να το σημειώσεις ή ακόμα να βρεις την σημασία μια λέξης! Αντί να ξοδεύεις 15 λεπτά για να βρεις τι σημαίνει μια λέξη κάν'το σε μισό λεπτό!


6. Κοιμήσου ακούγοντας την ιστορία σου να σου διαβάζεται:

Τι καλύτερο θα υπήρχε από το να σε πέρνει ο ύπνος με τον ήχο μιας ιστορίας; Ε λοιπόν αυτό είναι τώρα εφικτό με το audible και τα audioBooks. Μπορείς να βάλεις την ιστορία σου να παίζει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να σε πάρει ο ύπνος. Τι πιο ωραιο;


 

Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή kindle, ή με την συσκευή του kindle, με το Audible και τα appleBooks αλλά και διάφορες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!


Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο post!





9 views2 comments
bottom of page